ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την παρουσία του Συνδυασμού Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στις ευρωεκλογές του 2014, με την οποία προκαλέσαμε ρωγμή στο μέχρι τότε άρρηκτο κομματικό κατεστημένο με ένα παγκύπριο 3.88%. Θεωρούμε λοιπόν την παρουσία μας ως φορέα αυτόνομης, ανεξάρτητης και αυτεξούσιας παρουσίας της κοινωνίας στην κυπριακή πολιτική σκηνή, σαν μια προσπάθεια απεξάρτησης της από το ένοχο κομματικό κατεστημένο.

Το «ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ως μια ομάδα πολιτικά ενεργών ατόμων, είναι αδύνατο να μην πάρει θέση για ακόμα μια φορά, προς όφελος την συνέχισης αυτής της μετεξέλιξης της κυπριακής κοινωνίας, που συντελείται υπό αντίξοες συνθήκες.

Δεδομένης της μεγάλης σημασίας και του ρόλου της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας στην διαχείριση των όποιων αιτημάτων και αναγκών της κοινωνίας, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να πάρουμε τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στα σοβαρά και να ξεκινήσουμε ως Κίνημα από τώρα να ασχολούμαστε μεθοδικά με τα υπό διαμόρφωση δεδομένα, που θα καθορίσουν το μέλλον μας και αυτό των παιδιών μας.

Η κινητοποίηση αυτή επιβάλλεται να γίνει, ούτως ώστε να αντιληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι ότι τα πράγματα έχουν πια αλλάξει. Ο κύπριος ψηφοφόρος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος για κανένα. Οι όποιες ζυμώσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το ισχυρό λαϊκό αίσθημα και την απαίτηση για διαφάνεια, ευθυνοδοσία, δημοκρατία μέσω της οριζόντιας ψηφοφορίας, χρηστή διοίκηση, και κοινωνική δικαιοσύνη. Και ακριβώς αυτό το αυστηρό λαϊκό αίσθημα, παραμένει για μας το Μήνυμα Ελπίδας που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, ως ψηφοφόροι αλλά και ως ενεργοί πολίτες.

Οι Υποψήφιοι, οργανωτικοί, φίλοι και εθελοντές του υπέροχου μας αγώνα το 2014 έχουμε λοιπόν αποφασίσει να συγκροτήσουμε μια Προκαταρκτική Γραμματεία με σκοπό η Διακήρυξη μας του 2014, όσο και οι όποιες νέες προτάσεις να τεθούν ενώπιον του κάθε ενός από τους προεδρικούς υποψήφιους ώστε να κρίνουμε με αυστηρότητα τις προθέσεις, την αξιοπιστία, και την ικανότητα του καθενός εξ αυτών, να τις υιοθετήσει και να τις εφαρμόσει.

Η Προκαταρκτική μας Γραμματεία αποτελείται από τους: Δρα Στέλιο Πλατή, Δρα Μάριο Ευρυβιάδη, κα. Νάταλη Ιωάννου, Δρα Γιώργο Γρηγορίου και κ. Μιχάλη Μιχαήλ.

Καλούμε λοιπόν τους φίλους και συναγωνιστές, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, είτε μέσα από την παρουσία τους στις ομάδες εργασίας διαμόρφωσης πολιτικής, είτε υποβάλλοντας τις εισηγήσεις τους επώνυμα ή/και ανώνυμα. Η δύναμή που έχουμε να επηρεάσουμε το δικό μας μέλλον και αυτό των παιδιών μας, παραμένει η ανεξαρτησία μας αλλά και η μαζικότητά μας.

Ας επιβεβαιώσουμε λοιπόν τη δύναμή μας μέσα και από αυτή μας την προσπάθεια!

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
Λευκωσία 12 Mαΐου 2017
Email: info@minima-elpidas.eu

Comments are closed.