ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

George Gregoriou Square Size

Ο Δρ Γιώργος Γρηγορίου αποφοίτησε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον κλάδο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών το 1982. Το 1984, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, αναχώρησε για τις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του.  Απέκτησε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (BSc) από το Πανεπιστήμιο της Ν. Αλαμπάμα καθώς και μεταπτυχιακό (MSc) και διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο Drexel της Πενσυλβανίας.

Διετέλεσε Μεταδιδακτορικός Ερευνητικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας όπου εξειδικεύτηκε στην Επεξεργασία Βιοϊατρικών Εικόνων. Δουλεύοντας με μια ομάδα πέραν των δώδεκα επιστημόνων και ιατρών είχε τότε αναπτύξει πρωτόκολλα και αλγορίθμους για την βελτιωμένη αποκατάσταση και απεικόνιση βιοϊατρικών εικόνων SPECT με εφαρμογές σε καρδιακά προβλήματα.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1996 και εργοδοτήθηκε στο Intercollege Λευκωσίας το οποίο αργότερα μετεξελίχθηκε σε πανεπιστήμιο.  Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και  κατέχει την θέση του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής.

Έχει παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από είκοσι συγγράμματα σε πρακτικά συνεδρίων και refereed περιοδικά. Είναι Senior Member του Institution of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) και συγκεκριμένα των ακολούθων Societies: Computer, Signal Processing, Communication, Nuclear & Plasma Sciences, Control Systems και Engineering in Medicine and Biology.

Διατελεί Γενικός Γραμματέας του κινήματος Κυπριακή Προοδευτική Συνεργασία (ΚΥ.ΠΡΟ.Σ.) με το οποίο υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας στις εκλογές του 2011. Πρόσφατα εντάχθηκε στο κίνημα προβληματισμένων πολιτών «Πολίτες Μπροστά» που στόχο έχει ένα διαφανές πολιτειακό σύστημα βασισμένο σε αρχές και αξίες, απαλλαγμένο από τη διαφθορά και οποιαδήποτε κομματική υποτέλεια.