ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΛΑΤΗΣ

stelios-platis

Ο Δρ Στέλιος Πλατής είναι οικονομολόγος, Διδάκτορας Χρηματοοικονομικών και Μακροοικονομίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, με σειρά παρεμβάσεων, δημοσιεύσεων, και μελετών σχετικά με την κυπριακή οικονομία.

Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο και με τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας μετέβηκε στο Πανεπιστήμιο του Essex όπου αρίστευσε και βραβεύθηκε σε θέματα χρηματο-οικονομικών. Ακολούθως, προχώρησε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge με υποτροφία, από όπου έλαβε το Μεταπτυχιακό του (MPhil) και μετέπειτα το Διδακτορικό του (PhD).

Εργάστηκε ως σύμβουλος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στην εταιρεία KPMG και μετέπειτα ως ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Προγραμματισμού του Ομίλου Λαϊκής, μέχρι το 2001. Από το 2003 ίδρυσε και διευθύνει τον βραβευμένο διεθνώς οίκο MAP S.Platis, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες στήριξης στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε θέματα διαχείρισης κινδύνου, συμμόρφωσης και εσωτερικού ελέγχου.

Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Cyprus International Institute of Management μεταξύ 2003-2005 και 2010-2012, καθώς και Διευθυντής του RiskLab (Cyprus) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Cambridge. Από το 2009 προεδρεύει του Συνδέσμου Association of Cyprus International Investment Firms (ACIIF).

Ο Δρ Πλατής είναι πιστοποιημένος από το Υπουργείο Οικονομικών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες και να ενεργεί ως εσωτερικός ελεγκτής σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.