ΓIAΓKOΣ MIKEΛΛIΔHΣ

Mikellides

Ο Δρ Γιάγκος Μικελλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1946. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Αγγλία. Το 1978 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας μέχρι το 1983. Από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Λευκωσία.

Έχει γράψει πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει κάνει talk shows στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθηνά» και «Άστρα» καθώς και εβδομαδιαίο πρόγραμμα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα».

Σήμερα συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» όπου εμφανίζεται σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» όπου αρθρογραφεί κάθε Κυριακή με την γενική επωνυμία «De Profundis».

Έχει γράψει 5 βιβλία. Το πρώτο είναι το «Ψυχιατρική για όλους» που εκδόθηκε το 1995, το δεύτερο του είναι το  «De Profundis» που εκδόθηκε το 2002 και ακολούθησαν το «De Profundis 2» και «De Profundis 3» που εκδόθηκαν το 2005, το «De Profundis 4» το 2006 και το «De Profundis 5» που εκδόθηκε το 2007.

Επιλογή των άρθρων του παρουσιάζονται επίσης στο βιβλίο «Σύμμεικτα» της Μαρίας Χατζήκυπριανου.

——————————————————

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑΓΚΟΥ ΜΙΚΕΛΛΙΔΗ
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του αγαπητού φίλου και συναγωνιστή, Γιάγκου Μικελλίδη, που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας.

Ο Γιάγκος Μικελλίδης θα μείνει για πάντα στην καρδιά και τη μνήμη μας. Ήταν ένας αγνός και καλός άνθρωπός, ένας τίμιος αγωνιστής με γνήσιο και πραγματικό ενδιαφέρον και αγωνία για το μέλλον της μικρής μας πατρίδας και των ανθρώπων της.
 

Για εμάς ως ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ήταν η ψυχή και ο φάρος της προσπάθειάς μας, ενώ συνέχιζε μέχρι τέλους να πορεύεται ασυμβίβαστα, δίχως ποτέ να προσμετρά το κόστος, τον δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
 

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Καλό σου ταξίδι Γιάγκο!