ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Λευκωσία, 25 Ιουλίου 2017

Το «ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ως μια ομάδα πολιτικά ενεργών ατόμων, θεωρούμε δημοκρατικό μας καθήκον να πάρουμε θέση και να συμμετέχουμε ενεργά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Θεωρούμε μέγιστης σημασίας και ευθύνης το ρόλο που η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία έχει στην αντιμετώπιση και διαχείριση των αιτημάτων και αναγκών της κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος.

Στόχος μας είναι η αλλαγή και απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση. Οι αθετημένες προεκλογικές δεσμεύσεις και ένα συμβόλαιο με την κοινωνία που έχει έκδηλα παραβιαστεί, τα αυξημένα κρούσματα διαφθοράς, τα κομματικά και προεκλογικά βολέματα και η αναξιοκρατία ως αποτέλεσμα, το άτσαλο και αχρείαστο κούρεμα καταθέσεων και επενδύσεων που οδήγησε την κοινωνία και την οικονομία σε βαθιά κρίση, όσο και ο αποκλεισμός και φίμωση της αντίθετης άποψης – κάτι που βιώσαμε έντονα το 2013, κατά τη διάρκεια και μετά τις ευρωεκλογές του 2014 ως Κίνημα του 3,83% – δεν αφήνουν άλλη επιλογή στον όποιο δημοκράτη-πολίτη αυτού του τόπου.

Σε αυτό το πλαίσιο, εδώ και 2 μήνες η Προκαταρκτική μας Γραμματεία έχει έρθει σε επικοινωνία και συζήτηση με κόμματα, προσωπικότητες και ομάδες πολιτών στη βάση της Διακήρυξης μας του 2014 η οποία εδράζεται στις αρχές της διαφάνειας, ευθυνοδοσίας, δημοκρατίας μέσω και της οριζόντιας ψηφοφορίας, χρηστής διοίκησης, και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κύρια κριτήρια μας στην τελική επιλογή υποψηφίου είναι η ικανότητα, η αξιοπιστία, η πρόθεση συνδιαμόρφωσης ενός προγράμματος διακυβέρνησης στη βάση της Διακήρυξης και των Αρχών μας, όσο και η υλοποίησή του μετεκλογικά.

Αναγνωρίζουμε το πολύ αξιόλογο όλων των υποψηφίων του χώρου της ευρύτερης αντιπολίτευσης, των οποίων την πρόθεση, αξιοπιστία, και ικανότητα ουδόλως αμφισβητούμε. Θεωρούμε όμως, πως η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, ως η μόνη πολυκομματική και άρα πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα σήμερα, είναι περισσότερο δυνατόν σε αυτή τη συγκυρία να πετύχει τελικά να φέρει την αλλαγή που εναγωνίως επιζητά η κοινωνία, υλοποιώντας ένα κοινό και αληθινά συλλογικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Σε αυτό ευελπιστούμε ότι οι δυνάμεις της ευρύτερης αντιπολίτευσης θα καταστεί δυνατόν να συμπορευτούμε για να συνδιαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο διακυβέρνησης σε αυτή την κοινή επιθυμία για αλλαγή, προς όφελος της κοινωνίας.

Σε αυτή τη βάση, η Προκαταρκτική μας Γραμματεία μαζί με το Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ολοκληρώσαμε σήμερα ένα δομημένο διάλογο που πραγματοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα και αφορούσε μεταξύ άλλων στα θέματα οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής, διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, δημοκρατίας και οριζόντιας ψηφοφορίας, όπου επιβεβαιώσαμε μεγάλο βαθμό συναντίληψης και σύγκλισης απόψεων και προσεγγίσεων.

Γι’ αυτό, απόφασή μας είναι να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε το Νικόλα Παπαδόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με όλες μας τις δυνάμεις. Να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος διακυβέρνησης του με βάση τις Αρχές και τη Διακήρυξη μας και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Επαναβεβαιώνουμε έτσι, μέσα και από αυτή μας την προσπάθεια, τη δύναμη της κοινωνίας και των αυτεξούσιων, ανεξάρτητων και ενεργών πολιτών να καθορίζουμε το μέλλον μας!

Προκαταρκτική Γραμματεία Κινήματος «ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Δρ Στέλιος Πλατής
Δρ Μάριος Ευρυβιάδης
κα. Νάταλη Ιωάννου
Δρ Γιώργος Γρηγορίου
κ. Μιχάλης Μιχαήλ

Comments are closed.